Kanal Açma
Kanal açma atık su tesisatlarında boru içerisinde çeşitli sebeplerden dolayı oluşan tıkanmaları açmaya denir.
 
Bazen kanalizasyon borularının tıkanması, bazen de daire içindeki pimaş tıkanması durumunda kanal açma yöntemlerine başvurulur.
 
Özellikle yağmur yağınca kanal borusu tıkanması daha fazla olur.
 
Çatılarda toz, kuş tüyü vb. atıkların yağmur esnasında suyla birlikte gidere akması ile oluşan yağmur gideri tıkanıklığı kanal açma makinesi ile açılır. Bina ana pimaşın da tıkanıklık olması durumunda robotla kırmadan açılan giderlerde istisnai olarak çökmeler ve eğimsizlik problemleri de olabilir. Kanal görüntüleme kamerası ile boru içini görerek pimaşın neden tıkandığını görebilirsiniz. Çoğu zaman zemin katlarda inşaat temeli yapılırken gider borusu iyi sabitlenmediği için beton dökülünce ya oynar eğimi bozulur ya da pimaşlar birbirinden ayrılır içine beton dolar. İki durumda da tıkanıklık açılsa da tekrar sorun yaşanabilir. Arızalı kısmın değişmesi demek borunun komple değişmesi demektir. Buda büyük tadilat ve maliyet anlamına gelir. Ancak kırmadan kanal açma robotu ile tıkanıklık açılmasa da görüntüleme robotu bize nerenin arızalı olduğunu gösterir. Dedektörle arızalı bölge nereye denk geliyorsa tam olarak işaretlenir. En azından maliyet üçte birine düşer ve az yer kırılır.
  
Kanal Açma Yöntemi
 
Hazırlıklar 1.11.2 Bulaşık Sabun ve Sıcak Su Yöntemi
1.11.3 Piston Yöntemi
1.11.4 Tel Portmanto Yöntemi
1.11.5 Tesisat Yılan Yöntemi
1.11.6 Vakum Yöntemi
1.11.7 Enzimler Yöntemi
1.11.8 Pişirme Soda ve Sirke Yöntemi
1.11.9 Kimyasal Yöntem
  
Kanalizasyon borunuzun içerisinde ne gibi yanlışlıklar var görmek ister misiniz? Kameralı kanal açma makinamız sayesinde kağıt, peçete, beton gibi taşlaşmış pis suların taşmasına yol açan maddeleri kırmadan açmak gerekir.
 
Bu atık maddeler belediyenin kanalizasyon borularına gitmeden binanın atık su gider borularında herhangi bir yerde birikme yaptığında direk en alt katın tuvaletinden veya banyosunda geri taşma yapar.
 
Üst katlar tuvaleti kullandıkça bodrum seviyesindeki dairenin giderlerinden su geri gelmeye başlar.